Имам някакъв проблем, който сега го забелязах - когато съм в движение на 5-та и подам газ, ми мърда скоростния лост. Горе долу е половин сантиметър хода, ако не и повече. До сега не бях се заглеждал, ама оня ден се загледах и като подам газ и той си мърда. Не си спомням на бензинката да съм имал такова нещо. Така като се замислих, тампон ще да е, ама кой? Според мен логично би било да е този на моста към "лапата" на скоростната кутия, защото той противодейства на завъртащия момент, но все пак е добра да чуя мнението на разбиращите и патилите.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Мърда ми скоростния лост, като подам газ
Collapse
X
-
Аз от както съм я купил,си го има това помръдване,замислял съм се много пъти от къде може да е,но не съм се занимавал конкретно....сменил съм всички тампони,явно е другаде причината.......ще ми е интересно да разбера на какво се дължи все пак.
...то и на 3-та и 4-та ,пак се усеща....но по-леко...156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
-
... на моята Алфа, и на Рено е така (пробвано на 19-ки, Мегани, Лагуни), и на Пежо е така (405, 406, 306 и 307), и на Пасат Б5 е така... аз бих се притеснявал, ако лоста е дърво и не помръдва... колега, кво си се шашнал?Две черни перли...
Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93
Comment
-
Абе и аз си мисля, че това не е нормално, или ако е нормално, то трябва да бъде почти незабележимо и затова съм пуснал темата.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщениеПри дизела лоста е вързан към скоростите с жило и не мърда ни най малко.За бензинките не знам какво е захващането.По принцип не трябва да мърда независимо каква кола е.Това навеж
да за проблем в тампоните.
От там ако е омекнал задния тампон на ск. кутия има и по голям ход "щангата " респективно лоста.
Или има големи луфтове във кутията ма тогава ...AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y
Comment
-
Направете си следния тест - вдигате предните гуми, някой влиза в колата, включва на пета, дава газ и отпуска газта - вие си държите ръката на мястото където жилата се закачат за кутията - ще усетите въпросното "движение"......е - не е голям хода, но все пак го има......и се предава по жилата......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеНаправете си следния тест - вдигате предните гуми, някой влиза в колата, включва на пета, дава газ и отпуска газта - вие си държите ръката на мястото където жилата се закачат за кутията - ще усетите въпросното "движение"......е - не е голям хода, но все пак го има......и се предава по жилата......
Comment
Comment