Известие

Collapse
No announcement yet.

Мърда ми скоростния лост, като подам газ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мърда ми скоростния лост, като подам газ

Имам някакъв проблем, който сега го забелязах - когато съм в движение на 5-та и подам газ, ми мърда скоростния лост. Горе долу е половин сантиметър хода, ако не и повече. До сега не бях се заглеждал, ама оня ден се загледах и като подам газ и той си мърда. Не си спомням на бензинката да съм имал такова нещо. Така като се замислих, тампон ще да е, ама кой? Според мен логично би било да е този на моста към "лапата" на скоростната кутия, защото той противодейства на завъртащия момент, но все пак е добра да чуя мнението на разбиращите и патилите.
    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
    Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Аз от както съм я купил,си го има това помръдване,замислял съм се много пъти от къде може да е,но не съм се занимавал конкретно....сменил съм всички тампони,явно е другаде причината.......ще ми е интересно да разбера на какво се дължи все пак.
    ...то и на 3-та и 4-та ,пак се усеща....но по-леко...
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Ми ако не е от тампони възможно ли да е от демпфера???
      Alfonso 1.3 Boxersigpic EX

Alfonso 156 2.4 140 -new breed

Comment

Нема да е само на 5 и на 3 ще да го имате и на 4...
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

И на спарка, и на 2.5 ми е така, за дизел не мога да кажа....
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

... на моята Алфа, и на Рено е така (пробвано на 19-ки, Мегани, Лагуни), и на Пежо е така (405, 406, 306 и 307), и на Пасат Б5 е така... аз бих се притеснявал, ако лоста е дърво и не помръдва... колега, кво си се шашнал?
            Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Колеги, при мен също е така!
              Alfa 166jtd,1999

Comment

Ама това си е нормално
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Като подадеш газ на място и двигателя мърда - нормално е и ск. лост на скорост да мърда .
                  AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y

Comment

При дизела лоста е вързан към скоростите с жило и не мърда ни най малко.За бензинките не знам какво е захващането.По принцип не трябва да мърда независимо каква кола е.Това навеж
                    да за проблем в тампоните.

Comment

Абе и аз си мисля, че това не е нормално, или ако е нормално, то трябва да бъде почти незабележимо и затова съм пуснал темата.
                      Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                      Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                      Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                      Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщение
                        При дизела лоста е вързан към скоростите с жило и не мърда ни най малко.За бензинките не знам какво е захващането.По принцип не трябва да мърда независимо каква кола е.Това навеж
                        да за проблем в тампоните.
                        Едно жило за да превключва стегнато и късо няма много свободен ход, в случая играе ролята на "мека" щанга която си предава вибрации и движение .
                        От там ако е омекнал задния тампон на ск. кутия има и по голям ход "щангата " респективно лоста.
                        Или има големи луфтове във кутията ма тогава ...
                        AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y

Comment

Направете си следния тест - вдигате предните гуми, някой влиза в колата, включва на пета, дава газ и отпуска газта - вие си държите ръката на мястото където жилата се закачат за кутията - ще усетите въпросното "движение"......е - не е голям хода, но все пак го има......и се предава по жилата......
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                            Направете си следния тест - вдигате предните гуми, някой влиза в колата, включва на пета, дава газ и отпуска газта - вие си държите ръката на мястото където жилата се закачат за кутията - ще усетите въпросното "движение"......е - не е голям хода, но все пак го има......и се предава по жилата......
                            Ами от това излиза че има проблем в тампоните на мотора.Доста сериозно трябва да се мърда мотора за да увлича и скоростния лост.

Comment

И аз винаги съм мислил, че е нормално...поне един ще каже ли, че лоста му не помръдва?
                              156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Working...
                              X